''Γιατί ΔΕ ΓΕΛΟΥΝ πια ΟΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ;'' ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Με μια πολύ όμορφη γιορτή τα παιδιά του Πειραματικού Νηπιαγωγείου γιόρτασαν τη λήξη του σχολικού έτους 2021-2022


Τα νήπια και τα προ-νήπια του σχολείου μας παρουσίασαν μια όμορφη παράσταση εμπνευσμένη από το ομότιτλο παραμύθι «Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;» της Αναστασίας Χριστοπούλου, την Παρασκευή 10/6 στις 19:00 στο χώρο του σχολείου.


Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;

Εσείς ξέρετε;

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, ζούσαν στην αρχαία Ελλάδα έξι αδερφές. Είχαν γεννηθεί στις Καρυές, ένα χωριό κοντά στη Σπάρτη και γι’ αυτό ήταν γνωστές σε όλους ως Καρυάτιδες. Αγαπούσαν τόσο πολύ η μία την άλλη που καθώς μεγάλωναν, εύχονταν στον Δία, να τις έχει για πάντα μαζί. Εκείνος, για να εκπληρώσει την ευχή τους, τις έβαλε να κρατούν με το κεφάλι τους τη στέγη του Ερεχθείου, του ναού που βρισκόταν στην Ακρόπολη των Αθηνών, μεταμορφώνοντας τες σε αγάλματα. Ήταν τα πιο όμορφα αγάλματα της εποχής! Όλη τη μέρα στέκονταν ακίνητες και αμίλητες αγναντεύοντας, μα το βράδυ ζωντάνευαν, τραγουδούσαν, χόρευαν, έλεγαν αστεία και όλη η Αθήνα τις άκουγε να γελούν. Μα αυτή η χαρά δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ. Ένας λόρδος της Αγγλίας, ο Έλγιν, που επισκέφτηκε την Ακρόπολη, τις είδε και τις θαύμασε τόσο, που του μπήκε στο μυαλό η ιδέα να κλέψει τις έξι Καρυάτιδες και να τις πάρει μαζί του στην πατρίδα του.Και κάπως έτσι τα παιδιά μας ταξίδεψαν στην αρχαία Ελλάδα, όπου δικάσαμε τον κόμη του Έλγιν, μάθαμε αν είναι σωστό να αποκαλούμε το γλυπτά του Παρθενώνα «ελγίνεια» και στείλαμε ένα μήνυμα στην Καρυάτιδα που βρίσκεται μακριά μας Μετά από δυο χρόνια τα παιδάκια μας "νηπιάκια" και "προνηπιάκια" ντυμένα για τις ανάγκες της γιορτής, Καρυάτιδες και αρχαίοι Έλληνες είπαν ποιηματάκια, τραγούδησαν και χόρεψαν. Το τραγούδι που τραγούδησαν τα παιδιά και απέσπασε τα χειροκροτήματα "Δε γελούνε... οι Καρυάτιδες" εμπνευσμένο από το βιβλίο γράφτηκε αποκλειστικά για τη γιορτή από τη εκπαιδευτικό Μουσικής του σχολείου μας κ.Μητρόγιαννη Γκέλυ σε συνεργασία με τη εκπαιδευτικό Αγγλικών κ. Νταή Βασιλική. Εντυπωσιακά όμορφες ήταν οι ζωγραφιές και οι κατασκευές για το μουσείο Καρυάτιδας που είχαν φτιάξει τα παιδιά για τις ανάγκες της γιορτής. Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει για όλη αυτή την υπερπροσπάθεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών ήταν η ηχητική κάλυψη της γιορτής με επαγγελματία ηχολήπτη, τη βιντεοσκόπηση της γιορτής και τη δωρεάν διάθεση του βίντεο στους ενδιαφερόμενους γονείς καθώς και το κέρασμα των παρευρισκομένων με παγωτό, νερό και αναψυκτικά. Ευχαριστούμε τον ηχολήπτη κ.Μπερδέ Χ. και τους συνεργάτες του, το zacherino.gr για την έκπτωση στο παγωτό που παρείχε στο Σύλλογο. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας και στις νηπιαγωγούς μας κ. Χρύσα Σταματούκου, κ. Γιούλη Παπαδημητροπούλου και κ.Ανδρομάχη Φιλιππίδη!!!

Θερμές ευχαριστίες στη εκπαιδευτικό Μουσικής κ.Γκέλυ Μητρόγιαννη καθώς και την εκπαιδευτικό Αγγλικών κ. Βασιλική Νταή !!

ΥΓ. Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι που γράφτηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες τις παράστασης και αποτέλεσε τη μουσική επένδυση στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=eMSwHpXtERg Δε γελούν... οι Καρυάτιδες

Ευχαριστούμε πολύ