top of page

Μες στο μουσείο


Ένα άρωμα νοσταλγίας πλημμυρίζει τις τελευταίες ημέρες τον επισκέπτη του σχολείου μας καθώς στην κεντρική είσοδό του φιλοξενείται μια έκθεση αντικειμένων μιας άλλης εποχής. Η έκθεση αποτελεί δημιούργημα της Β τάξης του 8Θεσίου Δημοτικού και εντάσσεται στο πλαίσιο διαθεματικού προγράμματος με βάση την ενότητα της Γλώσσας "Μες στο μουσείο".

Σκοπός του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τον τρόπο ζωής των παππούδων μας μέσα από καθημερινά αντικείμενα και να αντιληφθούν τις αλλαγές που επέφερε στις συνθήκες ζωής και την καθημερινότητα η εξέλιξη της τεχνολογίας.

Παράλληλα τα παιδιά έμαθαν πως στήνεται ένα μουσείο, έφτιαξαν λεζάντες και χώρισαν τα αντικείμενα σε θεματικές ενότητες: οικιακά αντικείμενα (σίδερο με κάρβουνο, ταγάρι), αντικείμενα της κουζίνας (μύλος του καφέ, τέντζερης, τσουκάλι, μπρίκι), έργα χειροτεχνίας, υφαντά, αλλά και μεταγενέστερα αντικείμενα (ραδιόφωνο, γραφομηχανή, τηλέφωνο).

Τα παιδιά με μεγάλη όρεξη και χαρά έψαξαν στα σπίτια τους αλλά και στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς και έφεραν όσα αντικείμενα μπόρεσαν να βρουν, ενώ διηγήθηκαν την ιστορία και τον τρόπο χρήσης κάθε αντικειμένου.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στην εκπαιδευτικό τους κ. Αριάδνη Κοκκινάκη!!!

bottom of page