top of page

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 8θεσίου


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 8θεσίου Δημοτικού. Η γιορτή φέτος οργανώθηκε από τη Β τάξη με τίτλο "Τα Χριστούγεννα του παππού και της γιαγιάς".

Στο πρώτο μέρος της γιορτής τα παιδιά παρουσίασαν Χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα: την "Καλή Αποκοπή" της Κεφαλλονιάς, το Χριστόξυλο της Μακεδονίας, το αναμμένο πουρνάρι της Ηπείρου, το έθιμο της ζύμης στην Κρήτη, το "τάισμα" της βρύσης στην Κεντρική Ελλάδα, το έθιμο του ροδιού στην Πελοπόννησο, την μπουγάτσα ή χριστόψωμο στη Θράκη, τα καραβάκια της Χίου.

Στο δεύτερο μέρος η σκηνή του σχολείου μας μεταμορφώθηκε αρχικά σε σπίτι, στη συνέχεια σε βάρκα και στο τέλος στην εκκλησία του κάστρου για τις ανάγκες της παράστασης "Στο Χριστό στο Κάστρο", βασισμένης στο ομώνυμο έργο του "αγίου" των γραμμάτων Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Τα παιδιά μας τραγούδησαν κάλαντα, έψαλλαν το "η Γέννησίς σου...", απήγγειλαν και έπαιξαν στο σκετς. Η γιορτή υπήρξε μια αφορμή για όλους, μικρούς και μεγάλους, να ποτιστούμε στα νάματα της Ελληνικής παράδοσης και λογοτεχνίας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Β τάξης για την εξαιρετικά επιτυχημένη γιορτή!!! Θερμά συγχαρητήρια στη δασκάλα της Β τάξης Αριάδνη Κοκκινάκη για την επιμέλεια της γιορτής, αλλά και στην εκπαιδευτικό μουσικής αγωγής του Σχολείου μας Μαρία Ρέντιτ για τη μουσική επένδυση της γιορτής!!!

bottom of page