top of page

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού στα Σχολεία


Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της 1ης φάσης του Προγράμματος "Το χαρτί του μέλλοντός μας - Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία" πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων Σχολείων.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα. Στην 1η φάση του συμμετείχαν 567 Σχολεία από όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση 166 τόνων ανακυκλώσιμου υλικού που αλλιώς θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Από το νομό Αχαΐας συμμετείχαν 118 σχολεία με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση 35 τόνων χαρτιού.

Την τελετή βράβευσης χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του ΙΤΥΕ Διόφαντος Χρήστος Κακλαμάνης και ο Υπεύθυνος του Προγράμματος Χρήστος Μανωλόπουλος.

Για το Σχολείο μας τον Τιμητικό Έπαινο συμμετοχής στο Πρόγραμμα παρέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Φωτεινή Μάνη, Προϊσταμένη του 2θεσίου Δημοτικού, και Παρασκευή Παναγάκη. Ο έπαινος συνοδεύεται και από ποσότητα φωτοτυπικού χαρτιού ως αντίδωρο της προσπάθειας ανακύκλωσης.

Συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα!!! Ας προσπαθήσουμε όλοι κατά την επόμενη φάση του προγράμματος να πολλαπλασιάσουμε το ανακυκλώσιμο υλικό που θα συγκεντρωθεί στο Σχολείο μας.

bottom of page