top of page

Εκδρομή Συλλόγου


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017. Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και φίλοι του Πειραματικού.

Κύριος προορισμός της εκδρομής είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα μπορέσουμε να περιηγηθούμε ελεύθερα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και στο κομμάτι των κτηρίων που είναι διαθέσιμο για το κοινό (η υποδοχή της Αγοράς όπου εκτίθεται το κύπελλο του Σπύρου Λούη, το ισόγειο και ο δεύτερος όροφος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ).

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την έκθεση "Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο", στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η έκθεση παρουσιάζει τη μακρόχρονη επιρροή της επιστημονικής φαντασίας σε όλο το εύρος της σύγχρονης κουλτούρας. Θα περιηγηθούμε στις μυστηριώδεις χώρες του Ιουλίου Βερν, θα ανακαλύψουμε νέους γαλαξίες μέσω του Star Wars και του Alien, θα βαδίσουμε ανάμεσα στους εξωγήινους του Star Trek.

Τελικό σημείο της εκδρομής μας οι "Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά" ένα μοναδικό Θεματικό Πάρκο βασισμένα σε δημοφιλή παραμύθια του αγαπημένου συγγραφέα. Θα επιβιβαστούμε στο Εξπρές των Ονείρων, και με συνεπιβάτες τον Πίκο Απίκο, τον Αχυρούλη, τον Τουρτούρη, την Πουπού την αλεπού και άλλους πολλούς, θα περιηγηθούμε σε μακρινές χώρες, θα ακούσουμε συναρπαστικές ιστορίες, θα μοιραστούμε τη μαγεία των παραμυθιών, μικροί και μεγάλοι.

Η επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνων αποτελούν το Α μέρος της εκδρομής που είναι υποχρεωτικό για όλους. Η επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο των παραμυθιών του Ευγενίου Τριβιζά αποτελεί το Β μέρος της εκδρομής που είναι προαιρετικό. Όσοι επιλέξουν να μην ακολουθήσουν το Β μέρος της εκδρομής θα αναχωρήσουν για Πάτρα μετά την επίσκεψη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Το κόστος ανά άτομο για την έκθεση "Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο" ανέρχεται σε 3 €. Το κόστος ανά άτομο για την επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο του Ευγενίου Τριβιζά ανέρχεται σε 6 €. Το ενδεικτικό κόστος της μεταφοράς με λεωφορείο από την Πάτρα στην Αθήνα και επιστροφής ανέρχεται σε 15 € ανά άτομο.

Προκειμένου να είναι δυνατός ο καλύτερος προγραμματισμός της εκδρομής καλούμε τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν, να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ως τις 30 Νοεμβρίου 2017.

bottom of page