top of page

Ελευθερία ή Θάνατος

Ανήκουμε σε μια χώρα που είναι μικρή στο χώρο, αλλά απέραντη στο χρόνο. Είναι μια φλούδα γης και όπως την προσδιόρισε ο Γιώργος Σεφέρης, ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα και το φως του ήλιου.

Σήμερα, τιμήσαμε την έναρξη της Επανάστασης του 1821, που αποτελεί το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας, αφού με αυτήν το έθνος μας κατόρθωσε να αποκτήσει κρατική υπόσταση. Μαζί με την εθνική μας επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που συνδέθηκε με την έναρξη της επανάστασης υποδηλώνοντας ότι το ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξομοιώνεται με τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.

Τη γιορτή του σχολείου μας άνοιξε με ομιλία του ο διευθυντής του 8/θ Δημοτικού Κος Αλεξόπουλος Μπάμπης, που διάβασε και το μήνυμα του υπουργού Παιδείας. Στιγμές ανάτασης προκάλεσε η γιορτή που παρουσίασε η Στ' τάξη με την δασκάλα μας Κα Ίνες Τσέζου : ένα υπέροχο θεατρικό, αφιερωμένο στα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Η γιορτή πλαισιώθηκε από τις μελωδίες της Κας Ρέντιττ Μαρίας, εκπαιδευτικού μουσικής του σχολείου μας, και από τα τραγούδια και τη χορωδία των παιδιών μας. Τέλος, κορίτσια και αγόρια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς που διδάχτηκαν από το γυμναστή του σχολείου μας Κο Παπαγιαννόπουλο Σάκη.

Τα συγχαρητήρια μας σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά!!!

Στη συνέχεια,στην ίδια κατάμεστη αίθουσα από γονείς και συγγενείς, ακολούθησε η γιορτή του 2/θ Νηπιαγωγείου, βασισμένη σε έργα Εθνικών ποιητών μας που συζητήθηκαν και αναλύθηκαν από τα παιδιά και τις Νηπιαγωγούς μας.

Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Κα Αντιγόνη Ντόκα με το εορταστικό μήνυμα. Στη συνέχεια ακολούθησε το α' μέρος της γιορτής από τα παιδιά των προνηπίων, με πολύ όμορφα ποιήματα. Ακολούθησε στο β΄ μέρος η εορταστική εκδήλωση των νήπιων, με ποιήματα αλλά και χορευτικά.

Τέλος, υπήρχε και έκθεση έργων, που είχαν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά και ήταν αναρτημένα στους τοίχους του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια στις Νηπιαγωγούς μας, Κα Σταματούκου Χρύσα, Κα Λογοθέτη Ανθή και Κα Ντόκα Αντιγόνη.

«Σβήνουν δυο νύχτες και δυο αυγές προβάλλουν στον αγέρα.

Δυο λευτεριές που σμίγουνε μέσα στην ίδια μέρα.

Δυο λευτεριές ματόβρεχτες, παιδιά μεγάλου κόπου,

η λευτεριά του Έλληνα κι η λευτεριά του ανθρώπου»

(Κ.Παλαμάς)

bottom of page