top of page

Παν αριθμός εστίν


Με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2018 ως "Έτους Μαθηματικών" στην Ελλάδα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και των εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, διοργανώθηκε την Παρασκευή, 14/12/2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος ημερίδα - εκδήλωση με τίτλο "Παν αριθμός εστίν!". Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδος με το Παράρτημα Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Αχαΐας και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη των παραρτημάτων ΕΜΕ των Ν. Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Σκοπός της ημερίδας είναι αφενός η προβολή και η ανάδειξη της σημασίας των Μαθηματικών και του ρόλου τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού, αφετέρου η πρώτη επίσημη επαφή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας με την εκπαιδευτική κοινότητα και την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Το σχολείο μας συμμετείχε στην ημερίδα με την παρουσίαση με τίτλο "Διαθεματική Προσέγγιση των Μαθηματικών και της Φυσικής Αγωγής στην Τρίτη Τάξη του Δημοτικού Σχολείου" των εκπαιδευτικών μας κ. Μιχάλη Κατσικαδέλη και Ιωάννας Φλίγκου. Παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική το διαθεματικό πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής και Μαθηκατικών που υλοποιήθηκε στην Γ' τάξη του Σχολείου μας.

Πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας!!!

bottom of page