Πρόσφατες Αναρτήσεις

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αρωγός για την επίλυση των προβλημάτων του Σχολείου μας


Αντιπροσωπεία του Σχολείου μας επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να τον ευχαριστήσει και να συζητήσει για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να χρηματοδοτηθούν μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι παρεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας που απαιτούνται στο σχολικό συγκρότημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετείχαν ο Διευθυντής του 8/θεσίου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, o πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Γιατράς, η αντιπρόεδρος Χρυσέλα Κυριαζή, η ειδική γραμματέας Ελένη Τσίμα και ο γονέας Ιωάννης Κόκκορης.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρευρέθηκαν η Εκτελεστική Γραμματέας ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης:

«Η ασφάλεια των μαθητών μας στις σχολικές μονάδες, ήταν και παραμένει στις άμεσες προτεραιότητές μας. Τα επείγοντα προβλήματα του Πειραματικού Σχολείου μας κινητοποίησαν. Ενεργήσαμε όπως ενεργούμε οποτεδήποτε μας έχει τεκμηριωμένα ζητηθεί.

Με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται θα βελτιωθούν οι συνθήκες διδασκαλίας και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον, παρέχοντας ασφάλεια στις αθλητικές εκδηλώσεις και στις αθλοπαιδιές.

Θα προχωρήσουμε όμως κι ένα βήμα παραπάνω βελτιώνοντας την οδική πρόσβαση προς το σχολείο και δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς διέλευσης με την κατασκευή πεζοδρομίων για τους πεζούς και ιδιαίτερα για τους μαθητές».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κινητοποιήθηκε μετά από έγγραφη ενημέρωση της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνας Κυριαζοπούλου για τα προβλήματα του Σχολείου μας με την οποία ζητούταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη.