Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αρωγός για την επίλυση των προβλημάτων του Σχολείου μας


Αντιπροσωπεία του Σχολείου μας επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να τον ευχαριστήσει και να συζητήσει για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να χρηματοδοτηθούν μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι παρεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας που απαιτούνται στο σχολικό συγκρότημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετείχαν ο Διευθυντής του 8/θεσίου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, o πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Γιατράς, η αντιπρόεδρος Χρυσέλα Κυριαζή, η ειδική γραμματέας Ελένη Τσίμα και ο γονέας Ιωάννης Κόκκορης.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρευρέθηκαν η Εκτελεστική Γραμματέας ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης:

«Η ασφάλεια των μαθητών μας στις σχολικές μονάδες, ήταν και παραμένει στις άμεσες προτεραιότητές μας. Τα επείγοντα προβλήματα του Πειραματικού Σχολείου μας κινητοποίησαν. Ενεργήσαμε όπως ενεργούμε οποτεδήποτε μας έχει τεκμηριωμένα ζητηθεί.

Με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται θα βελτιωθούν οι συνθήκες διδασκαλίας και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον, παρέχοντας ασφάλεια στις αθλητικές εκδηλώσεις και στις αθλοπαιδιές.

Θα προχωρήσουμε όμως κι ένα βήμα παραπάνω βελτιώνοντας την οδική πρόσβαση προς το σχολείο και δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς διέλευσης με την κατασκευή πεζοδρομίων για τους πεζούς και ιδιαίτερα για τους μαθητές».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κινητοποιήθηκε μετά από έγγραφη ενημέρωση της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνας Κυριαζοπούλου για τα προβλήματα του Σχολείου μας με την οποία ζητούταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη.

Ο κ. Κατσιφάρας ανταποκρίθηκε άμεσα και συμφωνήθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών να αναλάβει τη σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων.

Οι εργασίες οι οποίες πρόκειται να εκτελεστούν περιλαμβάνουν:

  • Παρεμβάσεις υγρομονώσεων στο δώμα, για την αποφυγή εισροής υδάτων στα εργαστήρια και στις αίθουσες διδασκαλίας

  • Επισκευή του προαυλίου, τμήμα του οποίου έχει υποχωρήσει και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών. Στόχος η άρση της επικινδυνότητας και επίτευξη της ομαλότητας του χώρου

  • Εργασίες σε δύο περιμετρικούς δρόμους, οι οποίοι έχουν εκτεταμένες φθορές και καθιζήσεις, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, τόσο σε πεζούς, όσο και σε αυτοκίνητα

  • Κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού «Ηλία Πολίτη», οδού με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, προκειμένου να καταστεί ασφαλής η διέλευση μαθητών και πεζών

Το έργο με τίτλο: «Επείγοντα προβλήματα λειτουργίας του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών», προϋπολογισμού 300.000,00€ και η ένταξή του στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ έτους 2018, θα απασχολήσει την ερχόμενη Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο των τυπικών διαδικασιών που απαιτούνται , η απόφαση θα διαβιβασθεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τους προβλεπόμενους πίνακες και συνοδευόμενη από το τεχνικό δελτίο του έργου στο οποία περιγράφεται αναλυτικά το αντικείμενο και η σκοπιμότητά του.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας, αλλά και τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την υλοποίηση των παρεμβάσεων, και τις δημόσιες ευχαριστίες μας!!!