Γιορτή Δημοτικού 25ης Μαρτίου


Με ένα μελωδικό "Τη υπερμάχω" άρχισε η κοινή γιορτή του 8θεσίου και 2θεσίου Δημοτικού μας Σχολείου. Ντυμένα με παραδοσιακές Ελληνικές στολές αλλά και στολές "Αμαλίας" τα παιδιά του Δημοτικού παρουσίασαν στιγμιότυπα από τον αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Η επανάσταση στην Ύδρα, η σφαγή της Χίου, τα πυρπολικά, η καταστροφή της Κάσου, η ναυμαχία του Ναυαρίνου, οι ηρωϊκές μορφές του Κανάρη και του Πιπίνου, του Οικονόμου και του Μιαούλη, της Μπουμπουλίνας και της Μαντώς Μαυρογένους, παρέλασαν σε μια γιορτή με περισσότερο "ναυτικό" χρώμα. Και παρέλασαν μέσα από λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα με αναφορές στον Αγώνα του 1821, του Κάλβου, του Ουγκώ, του Μακρυγιάννη. Τα παιδιά τραγούδησαν, απήγγειλαν, χόρεψαν παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς. Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την πολύ όμορφη γιορτή!!! Συγχαρητήρια και στις εκπαιδευτικούς μας κ. Ιωάννα Φλίγκου και Φωτεινή Μάνη!!! Ψυχή της γιορτής με τη μουσική της και τη διδασκαλία της χορωδίας η κ. Μαρία Ρέντιτ!!! Ευχαριστίες στο γυμναστή του σχολείου μας κ. Μιχάλη Κατσικαδέλη για τη διδασκαλία των δημοτικών χορών!!!

Μετά το πέρας της γιορτής τα παιδιά παρέστησαν στην κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Όλγας. Στη συνέχεια παιδιά και εκπαιδευτικοί περπάτησαν ως την πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου διαβάστηκε ο όρκος των αγωνιστών του 1821 και έγινε κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Πατρέων.