Run Greece Πάτρα - Αγώνες Πόλης για όλους


Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και η Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος - Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και το Δήμο Πατρέων διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία «RUN GREECE Πάτρα» - ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Στόχος των αγώνων είναι η χαρά της συμμετοχής, η βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, η μύηση των μαθητών στον αθλητισμό, την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, αλλά και η γνωριμία τους με το κέντρο της πόλης της Πάτρας.

Ο αγώνας αυτός έχει και ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα. Μέσα από το πρόγραμμα, «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ», οι διοργανωτές θα προσφέρουν χρήματα για Κοινωνικές Δράσεις του Δήμου της πόλη μας.

Παράλληλα, μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε, οικογένειες απόρων μαθητών της πόλης μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα σίτισης που υλοποιούν οι Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου (Κ.Ο.ΔΗ.Π), σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη. Κάθε δρομέας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος συμμετέχει στον αγώνα, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα για το σκοπό αυτό.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου (από 18.00 έως 20.00), και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου (από 10.00 έως 20.00), κατά την προσέλευσή του στο Κέντρο Παραλαβής του Αριθμού Συμμετοχής στο Κλειστό προπονητήριο Στίβου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Τέρμα Ηλέκτρας ), ΜΠΟΡΕΙ να παραδώσει στους εθελοντές που θα βρίσκονται εκεί, κάποια από τα παρακάτω τρόφιμα:

  • ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ

  • ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ - ΖΑΧΑΡΗ

  • ΜΑΡΜΕΛΛΑΔΕΣ - ΜΕΡΕΝΤΑ

  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ

  • ΟΣΠΡΙΑ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στην Πάτρα, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

- 10.00΄: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2002 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).

- 11.30΄: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2005 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).

- 11.35΄: Αγώνας Παιδιών 850μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, γεν. το 2006 & 2007).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τις δύο πρώτες κατηγορίες θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση από κέντρο Πλατείας Γεωργίου Α΄, έξοδος από πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου - Αγίας Σοφίας – Κωνσταντινουπόλεως – Μαιζώνος - περιμετρικά του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου - Μαιζώνος – Παπαφλέσσα – Κορίνθου - περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο που έγινε και η αφετηρία της κούρσας.

Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων η εκκίνηση θα είναι επί της ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων) και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄, δηλαδή τα παιδιά θα τρέξουν μόνο επί της Κορίνθου.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την ώρα εκκίνησης του αγωνίσματός τους.

Ο Αγώνας Παιδιών για μαθητές-μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης (850μ.):

  • έχει στόχο να μυήσει τους μικρούς μαθητές και αυριανούς αθλητές στη χαρά της άσκησης και του αθλητισμού και η συμμετοχή τους προσφέρεται δωρεάν από τους διοργανωτές.

  • ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι ανταγωνιστικός και δεν θα υπάρχει κατάταξη-χρονομέτρηση.

  • μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά τρέχοντας με το δικό τους ρυθμό τη διαδρομή των 850μ.

  • σε αυτόν τον αγώνα ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.

Υπάρχει δυνατότητα ομαδικών δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν έως και την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου ή ατομικών δηλώσεων στη σχετική ιστοσελίδα έως την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

- Γραφείο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Κλειστό προπονητήριο Στίβου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου (από 18.00 έως 20.00) και το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (από 10.00΄ έως 20.00΄). Τηλ.: 2610 31 31 38 & 2610 32 02 03.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται μόνο τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες από το Προπονητήριο Στίβου / Λαδόπουλου.

Η παραλαβή θα γίνεται αυτοπροσώπως για κάθε αγωνιζόμενο μαθητή ή από τον γονέα του.

►Α) Για όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν στους Αγώνες Δρόμου 5 ή 10 χλμ. και είναι ηλικίας 13 μέχρι 17 ετών και σε αυτούς η συμμετοχή προσφέρεται δωρεάν με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν ομαδική εγγραφή (τουλάχιστον 10 άτομα μαζί).

Η ομαδική εγγραφή μπορεί να είναι από κάθε φορέα (π.χ. σωματείο, σχολείο, φροντιστήριο, κέντρο ξένων γλωσσών, κάθε άλλο σύλλογο, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η ομαδική εγγραφή σε μια κατάσταση τουλάχιστον των 10 ατόμων).

►Β) Για όλους τους συμμετέχοντες στους Αγώνες Δρόμου 5 ή 10 χλμ. ή τον Αγώνα Παιδιών τα κέντρα, οι ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων εγγραφής και η παραλαβή αριθμών κ.λ.π. αναφέρονται παραπάνω. Επίσης στους Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χλμ. γίνονται και ατομικές αιτήσεις εγγραφής online μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr

►Γ) Στους συμμετέχοντες θα δίνονται:

- Μπλουζάκι αγώνα.

- Προσωπικός αριθμός (με το όνομα του τυπωμένο, εφ’ όσον εγγραφεί έγκαιρα), με ενσωματωμένο τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (στα 5 και 10 χλμ.)

- Τσάντα διαχείρισης ρουχισμού και Αυτοκόλλητο με τον ίδιο προσωπικό αριθμό - Παραμάνες

- Έντυπο με σημαντικές Τεχνκές Οδηγίες για τη διοργάνωση

- Αναμνηστικό Μετάλλιο για όλους όσους τερματίσουν

- Υγρά και φρούτα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα

- Πιστοποίηση συμμετοχής (ηλεκτρονικά)